Aalborg Kongres & Kultur Center er certificeret efter ISO 20121, den internationale standard for bæredygtige events, og DNV GL’s verdensmålscertificering

CERTIFICERET ARBEJDE MED FN’S VERDENSMÅL

Som et led i at blive endnu skarpere på bæredygtigheden i AKKC, har huset valgt at bygge videre på det eksisterende certificerede arbejde med bæredygtighed gennem DNV GL’s verdensmålscertificering.

En beslutning som har medført at AKKC fra august 2020 kan kalde sig det første verdensmålscertificerede eventsted i Danmark.

Certificeringen indebærer en udvælgelse af konkrete verdensmål og delmål, som AKKC vil bidrage til. Her har AKKC valgt at arbejde målrettet med:

Klik på de enkelte ikoner for at læse mere om, hvordan AKKC arbejder med ovenstående verdensmål.

INTERNATIONALT CERTIFICERET EFTER ISO 20121

I efteråret 2017 blev AKKC certificeret efter den internationale standard ISO 20121 for bæredygtige events – som det første og eneste eventsted i Danmark.

ISO 20121 udspringer af – og er videreudviklet fra – den tidligere britiske standard BS 8901 som er møntet på bæredygtighedsarbejde i eventbranchen. Certificeringen betyder, at vi nu har forpligtet os til at systematisere vores tilgang til bæredygtighed og sikre en konstant forbedring af vores bæredygtighedsperformance.

Vi forpligter os samtidig til, at der foretages årlige gennemgange af vores system af en uafhængig, objektiv tredjepart, som skal sikre, at vi fortsat lever op til ISO 20121 standardens krav for ledelsessystemer til bæredygtige events.

Vi valgte at blive certificeret af flere årsager. For det første ønskede vi at sikre at bæredygtige hensyn blev tænkt ind som en naturlig del af vores daglige arbejdsdag. Vi ønskede samtidig at det skulle være et værdiskabende arbejde, hvilket selvfølgelig kræver at man skal reflektere kritisk over eksisterende processer, samt de bæredygtige tiltag man igangsætter. Et system man helt naturligt får med gennem et certificeret ledelsessystem. Vi ønsker også at sikre, at vores kunder og gæster, kan afvikle arrangementer hos os og besøge os med god samvittighed. Derudover ser vi det også som en helt essentiel del af at kunne eksistere som virksomhed, fordi det netop i dag er så væsentligt at man tager ansvar og tager del i det bæredygtige arbejde.

At blive certificeret efter ISO 20121 har for alvor sparket AKKC’s bæredygtige profil i gang, og vi arbejder fortsat benhårdt videre med målet om at gøre en forskel for Aalborg, Danmark og Norden, som Nordens bæredygtige eventsted.

Læs mere om vores bæredygtighedspolitik her